Σύνδεση
SHOUTBOX
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ - ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
2 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ - ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
Εδω θα βαζουμε συνταγες για
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ και ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ.......
Ας μαγειρεψουμε ,λοιπον
--------------------------------------------------------------------------------------
ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό αλεύρι, μαλακό
1 πακετάκι μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. ανάμεικτο χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού
2 βανίλιες
5-6 κουταλιές κονιάκ
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
μαργαρίνη για το άλειμμα του ταψιού
Για το σιρόπι
1 φλιτζ. μέλι
1/2 φλιτζ. ζάχαρη
3/4 του φλιτζανιού νερό
Για την επικάλυψη
600 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν πάουντερ. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ και τον ανάμεικτο χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού. Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC. Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε μακρόστενο σχήμα και τα πιέζουμε επάνω σε έναν τρίφτη. Τα βάζουμε σε ένα ταψί, αλειμμένο με μαργαρίνη και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20. Στο μεταξύ, σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό, μαζί με τη ζάχαρη και το μέλι. Μόλις αρχίζει να πήζει, αφαιρούμε τον αφρό, κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Βουτάμε μέσα στο σιρόπι τα μελομακάρονα, ζεστά, για ένα λεπτό, φροντίζοντας να μη βάζουμε περισσότερα από 3-4 τη φορά. Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα βουτάμε κατευθείαν στη λιωμένη κουβερτούρα, φροντίζοντας να καλυφθούν ομοιόμορφα. Στη συνέχεια, τα βάζουμε πάνω σε μια σχάρα, τα αφήνουμε να στραγγίξουν και όταν παγώσει η σοκολάτα, σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία .
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ και ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ.......
Ας μαγειρεψουμε ,λοιπον
--------------------------------------------------------------------------------------
ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό αλεύρι, μαλακό
1 πακετάκι μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. ανάμεικτο χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού
2 βανίλιες
5-6 κουταλιές κονιάκ
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
μαργαρίνη για το άλειμμα του ταψιού
Για το σιρόπι
1 φλιτζ. μέλι
1/2 φλιτζ. ζάχαρη
3/4 του φλιτζανιού νερό
Για την επικάλυψη
600 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν πάουντερ. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ και τον ανάμεικτο χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού. Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC. Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε μακρόστενο σχήμα και τα πιέζουμε επάνω σε έναν τρίφτη. Τα βάζουμε σε ένα ταψί, αλειμμένο με μαργαρίνη και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20. Στο μεταξύ, σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό, μαζί με τη ζάχαρη και το μέλι. Μόλις αρχίζει να πήζει, αφαιρούμε τον αφρό, κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Βουτάμε μέσα στο σιρόπι τα μελομακάρονα, ζεστά, για ένα λεπτό, φροντίζοντας να μη βάζουμε περισσότερα από 3-4 τη φορά. Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα βουτάμε κατευθείαν στη λιωμένη κουβερτούρα, φροντίζοντας να καλυφθούν ομοιόμορφα. Στη συνέχεια, τα βάζουμε πάνω σε μια σχάρα, τα αφήνουμε να στραγγίξουν και όταν παγώσει η σοκολάτα, σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία .
WIZARD- Global Διαχειριστής
-
Αριθμός μηνυμάτων : 397
Ηλικία : 115
Τόπος : Kalamaria
Registration date : 26/08/2008
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ - ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
Μη μου πείς ότι την εκτέλεσες κιόλας τη συνταγή!!!!
Eleftheria- Νέο Μέλος
-
Αριθμός μηνυμάτων : 18
Ηλικία : 45
Τόπος : kalamaria
Registration date : 30/08/2008
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ - ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
Και ,βεβαια...αν θελεις να σου φερω να δοκιμασειςEleftheria έγραψε:Μη μου πείς ότι την εκτέλεσες κιόλας τη συνταγή!!!!
=====================================================
XΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
ΥΛΙΚΑ.1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΒΟΥΤΥΡΟ-
1 ΦΛΥΤΖΑΝΑ ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΙ-
1 ΑΥΓΟ-
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΓΑΛΑ-
3 ΦΛΥΤΖΑΝΕΣ ΑΛΕΥΡΙ-
200 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΑΛΕΣΜΕΝΑ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ.
ΧΤΥΠΑΤΕ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΧΝΗ ΜΕΤΑ ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟ ΓΑΛΑ
ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΟΨΙΧΑ.
ΣΚΕΠΑΖΕΤΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΕ ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΕΤΕ 3 ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ.
ΚΑΝΤΕ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΣΑΣ. ΑΛΕΙΨΤΕ ΤΑ ΜΕ ΛΙΓΟ ΑΣΠΡΑΔΙ ΑΥΓΟΥ
ΚΑΙ ΨΗΣΤΕ ΤΑ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 15 ΛΕΠΤΑ.
WIZARD- Global Διαχειριστής
-
Αριθμός μηνυμάτων : 397
Ηλικία : 115
Τόπος : Kalamaria
Registration date : 26/08/2008
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ - ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
Χοιρινό με σάλτσα γκούντα (4 άτομα)
• Υλικά:
1 κιλό χοιρινό φιλέτο
250 γρ. τυρί γκούντα
50 γρ. μουστάρδα
50 γρ. κρέμα γάλακτος
λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι
• Εκτέλεση:
Τρίβετε το τυρί στον τρίφτη και το ανακατεύετε σε μπωλ μαζί με την κρέμα γάλακτος και την μουστάρδα.
Κόβετε το κρέας σε λεπτά κομμάτια και τα αλατοπιπερώνετε.
Ρίχνετε το λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε το κρέας και το τσιαγαρίζετε
μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δυο πλευρές.
Λίγο πριν το κατεβάσετε από τη φωτιά προσθέτετε το τυρί με την κρέμα γάλακτος
και τη μουστάρδα.
Τοποθετείτε τα φιλετάκια στο φούρνο μέχρι να λιώσει καλά το τυρί.
• Υλικά:
1 κιλό χοιρινό φιλέτο
250 γρ. τυρί γκούντα
50 γρ. μουστάρδα
50 γρ. κρέμα γάλακτος
λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι
• Εκτέλεση:
Τρίβετε το τυρί στον τρίφτη και το ανακατεύετε σε μπωλ μαζί με την κρέμα γάλακτος και την μουστάρδα.
Κόβετε το κρέας σε λεπτά κομμάτια και τα αλατοπιπερώνετε.
Ρίχνετε το λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε το κρέας και το τσιαγαρίζετε
μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δυο πλευρές.
Λίγο πριν το κατεβάσετε από τη φωτιά προσθέτετε το τυρί με την κρέμα γάλακτος
και τη μουστάρδα.
Τοποθετείτε τα φιλετάκια στο φούρνο μέχρι να λιώσει καλά το τυρί.
WIZARD- Global Διαχειριστής
-
Αριθμός μηνυμάτων : 397
Ηλικία : 115
Τόπος : Kalamaria
Registration date : 26/08/2008
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ - ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
Σουφλέ με ζαμπόν και ψωμί
•Υλικά:
1 μεγάλο πακέτο ψωμί για τοστ
12 λεπτές φέτες κασέρι
250 γρ. ζαμπόν
½ πακέτο βούτυρο
1 μπουκάλι γάλα
5 αυγά
Αλάτι-πιπέρι
½ κ.γλυκού μοσχοκάρυδο
• Εκτέλεση:
Βγάζετε την κόρα από το ψωμί. Στρώνετε τις μισέ φέτες στο πυρέξ. Στρώνετε από πάνω 6 φέτες κασέρι. Πασπαλίζετε από πάνω με το μισό ζαμπόν ψιλοκομμένο.
Βάζετε από πάνω μικρά κομματάκια βούτυρο.
Συνεχίζετε με την ίδια σειρά με τα υπόλοιπα υλικά.
Χτυπάτε σε σουπιέρα τα αυγά, προσθέτετε το γάλα και το αλατοπίπερο και ανακατεύετε ελαφρά.
Περιχύνετε με αυτό το μίγμα τα υλικά που έχετε στο πυρέξ. Το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να απορροφηθεί το γάλα.
Το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο (180ο-200ο ) για 45 λεπτά περίπου.(6-8 μερίδες)
•Υλικά:
1 μεγάλο πακέτο ψωμί για τοστ
12 λεπτές φέτες κασέρι
250 γρ. ζαμπόν
½ πακέτο βούτυρο
1 μπουκάλι γάλα
5 αυγά
Αλάτι-πιπέρι
½ κ.γλυκού μοσχοκάρυδο
• Εκτέλεση:
Βγάζετε την κόρα από το ψωμί. Στρώνετε τις μισέ φέτες στο πυρέξ. Στρώνετε από πάνω 6 φέτες κασέρι. Πασπαλίζετε από πάνω με το μισό ζαμπόν ψιλοκομμένο.
Βάζετε από πάνω μικρά κομματάκια βούτυρο.
Συνεχίζετε με την ίδια σειρά με τα υπόλοιπα υλικά.
Χτυπάτε σε σουπιέρα τα αυγά, προσθέτετε το γάλα και το αλατοπίπερο και ανακατεύετε ελαφρά.
Περιχύνετε με αυτό το μίγμα τα υλικά που έχετε στο πυρέξ. Το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να απορροφηθεί το γάλα.
Το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο (180ο-200ο ) για 45 λεπτά περίπου.(6-8 μερίδες)
WIZARD- Global Διαχειριστής
-
Αριθμός μηνυμάτων : 397
Ηλικία : 115
Τόπος : Kalamaria
Registration date : 26/08/2008
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ - ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
(Eνa γλυκακι απλο και ευκολο)
Μπανάνα Τηγανιτή
Υλικά
3 μπανάνες
2 κουτ. σούπας μέλι
½ ποτήρι μπύρα
2 κουτ. σούπας αλεύρι
ηλιέλαιο
λίγα καρύδια
Διαδικασία
Πρώτα απ όλα ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες.
Έπειτα σε ένα μπολ φτιάχνουμε κουρκούτι.
Ανακατεύουμε την μπύρα και το αλεύρι και αν θέλουμε να πάρει χρώμα προσθέτουμε
και λίγη ζάχαρη.
Βουτάμε την κάθε μπανάνα στο κουρκούτι για ένα μπανάκι.
Στη συνέχεια την τηγανίζουμε και από τις δύο μεριές σε λίγο ηλιέλαιο.
Στραγγίζουμε το πολύ λάδι και σερβίρουμε φτιάχνοντας ένα πύργο από μπανάνες.
Τις περιχύνουμε με μέλι και τις πασπαλίζουμε με καρύδια.
Καλή όρεξη!
Μπανάνα Τηγανιτή
Υλικά
3 μπανάνες
2 κουτ. σούπας μέλι
½ ποτήρι μπύρα
2 κουτ. σούπας αλεύρι
ηλιέλαιο
λίγα καρύδια
Διαδικασία
Πρώτα απ όλα ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες.
Έπειτα σε ένα μπολ φτιάχνουμε κουρκούτι.
Ανακατεύουμε την μπύρα και το αλεύρι και αν θέλουμε να πάρει χρώμα προσθέτουμε
και λίγη ζάχαρη.
Βουτάμε την κάθε μπανάνα στο κουρκούτι για ένα μπανάκι.
Στη συνέχεια την τηγανίζουμε και από τις δύο μεριές σε λίγο ηλιέλαιο.
Στραγγίζουμε το πολύ λάδι και σερβίρουμε φτιάχνοντας ένα πύργο από μπανάνες.
Τις περιχύνουμε με μέλι και τις πασπαλίζουμε με καρύδια.
Καλή όρεξη!
WIZARD- Global Διαχειριστής
-
Αριθμός μηνυμάτων : 397
Ηλικία : 115
Τόπος : Kalamaria
Registration date : 26/08/2008
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ - ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
Σνίτσελ φούρνου με τυρί
Υλικά:
4 σνίτσελ ή φιλέτα
250 γρ. τριμμένο ΓΚΟΥΝΤΑ
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2-3 κουταλιές σούπας μουστάρδα
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ή ξερά (ψιλοκομμένα)
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί (προαιρετικά)
100 γρ. μανιτάρια (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε τα φιλέτα ή τα σνίτσελ πάνω στο ταψί,
3 που το έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο.
Αλείφουμε με μουστάρδα τα σνίτσελ
Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια. Σβήνουμε αν θέλουμε με λευκό κρασί
(αν θέλουμε προσθέτουμε και μανιτάρια) και περιχύνουμε τα σνίτσελ.
Κατόπιν προσθέτουμε το τριμμένο regato ή gouda.
Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε στο φούρνο
για 45 λεπτά στους 180ο C.
Συνοδεύεται με πουρέ πατάτας και αρακά.
Καλη μας ορεξη
Υλικά:
4 σνίτσελ ή φιλέτα
250 γρ. τριμμένο ΓΚΟΥΝΤΑ
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2-3 κουταλιές σούπας μουστάρδα
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ή ξερά (ψιλοκομμένα)
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί (προαιρετικά)
100 γρ. μανιτάρια (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε τα φιλέτα ή τα σνίτσελ πάνω στο ταψί,
3 που το έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο.
Αλείφουμε με μουστάρδα τα σνίτσελ
Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια. Σβήνουμε αν θέλουμε με λευκό κρασί
(αν θέλουμε προσθέτουμε και μανιτάρια) και περιχύνουμε τα σνίτσελ.
Κατόπιν προσθέτουμε το τριμμένο regato ή gouda.
Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε στο φούρνο
για 45 λεπτά στους 180ο C.
Συνοδεύεται με πουρέ πατάτας και αρακά.
Καλη μας ορεξη
WIZARD- Global Διαχειριστής
-
Αριθμός μηνυμάτων : 397
Ηλικία : 115
Τόπος : Kalamaria
Registration date : 26/08/2008
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ - ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
ΔΙΠΛΕΣ
ΥΛΙΚΑ
• 6 αυγά
• ξύσμα πορτοκαλιού, πολύ λεπτό, λιωμένο
• αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 3 κούπες μέλι
• 1 1/2 κούπα νερό
• 2 κούπες καρύδια ψιλοκομμένα
• 2 κουταλάκια κανέλα
• λάδι για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπήστε ελαφρά τ' αυγά σ' ένα μπολ. Ρίξτε το ξύσμα και όσο αλεύρι χρειαστεί ζυμώνοντας, ώσπου να επιτύχετε μια ζύμη πολύ σφιχτή. Χωρίστε τη ζύμη σε 8 μέρη και πλάστε 8 μπαλάκια. Σκεπάστε τα με πλαστική μεμβράνη κι αφήστε τα να σταθούν 1 ώρα. Ανοίξτε με τον πλάστη κάθε μπαλάκι σε φύλλο, όσο πιο λεπτό μπορείτε. Αλευρώνετε την επιφάνεια συχνά, για να μην κολλάει η ζύμη. Χρησιμοποιήστε καλύτερα νισεστέ αντί για αλεύρι. ΄Ετσι, τα φύλλα ανοίγουν πιο εύκολα. Αν έχετε μηχανή για λαζάνια, περάστε τη ζύμη λίγη λίγη από τη μηχανή κι ανοίξτε τα φύλλα, γλιτώνοντας έτσι πολύ κόπο. Κόψτε τα φύλλα σε λωρίδες με 3 εκ. πλάτος και 25-30 εκ. μήκος. Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο, βάλτε μπόλικο λάδι. Βάλτε το επάνω σε δυνατή φωτιά να κάψει. Περάστε τη μία άκρη κάθε λωρίδας ανάμεσα στα δόντια ενός πηρουνιού και στερεώστε την τυλίγοντάς τη λίγο γύρω από το πηρούνι. Με το άλλο σας χέρι, κρατήστε την άλλη άκρη της λωρίδας. Βουτήξτε το πηρούνι μαζί με τη ζύμη μέσα στο καυτό λάδι και περιστρέφοντάς το, τυλίξτε την υπόλοιπη λωρίδα λίγη λίγη, καθώς θα ψήνεται, γύρω από το πηρούνι. Τηγανίστε τις δίπλες, ώσπου να ροδίσουν απ' όλες τις πλευρές. Μόλις τις βγάλετε, ακουμπήστε τες σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσει το λάδι τους. Βάλτε σε βαθουλή κατσαρολίτσα το μέλι με το νερό να βράσουν. Αφαιρέστε τον αφρό και ρίξτε μέσα τις δίπλες λίγεσ λίγες, αφήνοντάς τες να βράσουν λίγα λεπτά. ΄Οταν τις βγάλετε από το μέλι, πασπαλίστε τες με τα καρύδια και την κανέλα, που έχετε ανακατέψει προηγουμένως. Διατηρούνται εκτός ψυγείου 15-20 μέρες.
Καλή επιτυχία .
ΥΛΙΚΑ
• 6 αυγά
• ξύσμα πορτοκαλιού, πολύ λεπτό, λιωμένο
• αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 3 κούπες μέλι
• 1 1/2 κούπα νερό
• 2 κούπες καρύδια ψιλοκομμένα
• 2 κουταλάκια κανέλα
• λάδι για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπήστε ελαφρά τ' αυγά σ' ένα μπολ. Ρίξτε το ξύσμα και όσο αλεύρι χρειαστεί ζυμώνοντας, ώσπου να επιτύχετε μια ζύμη πολύ σφιχτή. Χωρίστε τη ζύμη σε 8 μέρη και πλάστε 8 μπαλάκια. Σκεπάστε τα με πλαστική μεμβράνη κι αφήστε τα να σταθούν 1 ώρα. Ανοίξτε με τον πλάστη κάθε μπαλάκι σε φύλλο, όσο πιο λεπτό μπορείτε. Αλευρώνετε την επιφάνεια συχνά, για να μην κολλάει η ζύμη. Χρησιμοποιήστε καλύτερα νισεστέ αντί για αλεύρι. ΄Ετσι, τα φύλλα ανοίγουν πιο εύκολα. Αν έχετε μηχανή για λαζάνια, περάστε τη ζύμη λίγη λίγη από τη μηχανή κι ανοίξτε τα φύλλα, γλιτώνοντας έτσι πολύ κόπο. Κόψτε τα φύλλα σε λωρίδες με 3 εκ. πλάτος και 25-30 εκ. μήκος. Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο, βάλτε μπόλικο λάδι. Βάλτε το επάνω σε δυνατή φωτιά να κάψει. Περάστε τη μία άκρη κάθε λωρίδας ανάμεσα στα δόντια ενός πηρουνιού και στερεώστε την τυλίγοντάς τη λίγο γύρω από το πηρούνι. Με το άλλο σας χέρι, κρατήστε την άλλη άκρη της λωρίδας. Βουτήξτε το πηρούνι μαζί με τη ζύμη μέσα στο καυτό λάδι και περιστρέφοντάς το, τυλίξτε την υπόλοιπη λωρίδα λίγη λίγη, καθώς θα ψήνεται, γύρω από το πηρούνι. Τηγανίστε τις δίπλες, ώσπου να ροδίσουν απ' όλες τις πλευρές. Μόλις τις βγάλετε, ακουμπήστε τες σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσει το λάδι τους. Βάλτε σε βαθουλή κατσαρολίτσα το μέλι με το νερό να βράσουν. Αφαιρέστε τον αφρό και ρίξτε μέσα τις δίπλες λίγεσ λίγες, αφήνοντάς τες να βράσουν λίγα λεπτά. ΄Οταν τις βγάλετε από το μέλι, πασπαλίστε τες με τα καρύδια και την κανέλα, που έχετε ανακατέψει προηγουμένως. Διατηρούνται εκτός ψυγείου 15-20 μέρες.
Καλή επιτυχία .
WIZARD- Global Διαχειριστής
-
Αριθμός μηνυμάτων : 397
Ηλικία : 115
Τόπος : Kalamaria
Registration date : 26/08/2008
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ - ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
Ζυμαρικά αλά πικάντ
Υλικά :
½ κιλό κοντά ζυμαρικά (ότι προτιμάτε)
250 γραμμάρια βούτυρο
150 γραμμάρια ροκφόρ ή γκοργκοτζόλα λιωμένο
150 γραμμάρια ανθότυρο λιωμένο
2 κουταλιές παρμεζάνα
1 φλιτζανάκι γάλα
1 κουταλάκι κορν-φλάουρ
1 κύβο κρέατος
1 κουταλιά ουίσκι (προαιρετικά)
Αλάτι και Πιπέρι
Εκτέλεση :
Βράζετε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό.
Τα σουρώνετε.
Βάζετε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο σε σιγανή φωτιά και προσθέτετε τα τυριά, το κορν-φλάουρ διαλυμένο στο γάλα, το κύβο κρέατος και τα ανακατεύεται ώστε να αναμιχθούν καλά τα υλικά και να πήξει η σάλτσα.
Λίγο πριν αποσύρετε τη σάλτσα από τη φωτιά ρίχνετε αν θέλετε και το ουίσκι.
Αναμιγνύετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και τα σερβίρετε ζεστά!
Υλικά :
½ κιλό κοντά ζυμαρικά (ότι προτιμάτε)
250 γραμμάρια βούτυρο
150 γραμμάρια ροκφόρ ή γκοργκοτζόλα λιωμένο
150 γραμμάρια ανθότυρο λιωμένο
2 κουταλιές παρμεζάνα
1 φλιτζανάκι γάλα
1 κουταλάκι κορν-φλάουρ
1 κύβο κρέατος
1 κουταλιά ουίσκι (προαιρετικά)
Αλάτι και Πιπέρι
Εκτέλεση :
Βράζετε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό.
Τα σουρώνετε.
Βάζετε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο σε σιγανή φωτιά και προσθέτετε τα τυριά, το κορν-φλάουρ διαλυμένο στο γάλα, το κύβο κρέατος και τα ανακατεύεται ώστε να αναμιχθούν καλά τα υλικά και να πήξει η σάλτσα.
Λίγο πριν αποσύρετε τη σάλτσα από τη φωτιά ρίχνετε αν θέλετε και το ουίσκι.
Αναμιγνύετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και τα σερβίρετε ζεστά!
WIZARD- Global Διαχειριστής
-
Αριθμός μηνυμάτων : 397
Ηλικία : 115
Τόπος : Kalamaria
Registration date : 26/08/2008
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ - ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
Κοτόπουλo ή Γαλοπούλα γεμιστή
Υλικά:
2 κοτόπουλα ή 1 γαλοπούλα 4-5 κιλά
1/2 κούπας χυμό πορτοκαλιού
1/4 κούπας χυμό λεμονιού
1/2 κούπας μαργαρίνη
Πατάτες (ανάλογες με το ταψί ή ταψιά)
Αλάτι, πιπέρι
Για τη γέμιση:
1/2 κούπας ρύζι καρολίνα
1/4 κιλού κιμά μοσχαρίσιο
1/4 κιλού κιμά χοιρινό
1/4 κούπας κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
Τα εντόσθια της γαλοπούλας
1 κούπα κάστανα
1/4 κούπας σταφίδες ξανθές
1 σακουλάκι κουκουνάρι
6 κουταλιές βούτυρο φρέσκο
1/2 κούπας ζωμό κότας
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα κοτόπουλα και αφαιρούμε μικρά πούπουλα που μπορεί να
υπάρχουν. Αν έχουμε γαλοπούλα ο καλύτερος τρόπος να καθαριστεί είναι με
τσιμπιδάκι για τα φρύδια. Λιώνουμε την μαργαρίνη και την ανακατεύουμε
καλά μέσα στο χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού. Αλείφουμε καλά το εσωτερικό
των πουλιών με το προηγούμενο μείγμα και αλατοπιπερώνουμε καλά.
Φτιάχνουμε τη γέμιση ως εξής:
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα εντόσθια των πουλιών. Σε μια κατσαρόλα
βάζουμε το φρέσκο βούτυρο να κάψει και σοτάρουμε τα εντόσθια τον κιμά
και το κρεμμύδι. Κατόπιν προσθέτουμε το ρύζι, τα κουκουνάρια, τις
σταφίδες, τα κάστανα, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι και συνεχίζουμε για
λίγο το σοτάρισμα. Ρίχνουμε το ζωμό κότας και αφήνουμε μέχρι να
μισοβράσει το ρύζι μας.
Όταν η γέμιση κρυώσει γεμίζουμε τα πουλιά με αυτήν στο λαιμό και στο
εσωτερικό τους. Αν περισσέψει γέμιση βάλτε την σε μια γωνία του ταψιού,
γίνεται πεντανόστιμη. Κόβουμε τις πατάτες σε μέγεθος ανάλογο με το
μέγεθος του πουλιού. Τις αλατοπιπερώνουμε και τις λαδώνουμε και τις
τοποθετούμε γύρω του. Αλείφουμε το εξωτερικό των πουλιών με το μείγμα
που είχαμε φτιάξει και που αλείψαμε το εσωτερικό τους και το υπόλοιπο το
ρίχνουμε στο ταψί. Αλατοπιπερώνουμε τα πουλιά και τα ψήνουμε σε μέτριο
φούρνο ανάλογα με το μέγεθός τους. Για παράδειγμα μια γαλοπούλα 4 κιλών
χρειάζεται 4 ώρες ψήσιμο στους 160 βαθμούς. Αν δείτε πως πριν
μαγειρευτούν παίρνουν χρώμα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο.
Υλικά:
2 κοτόπουλα ή 1 γαλοπούλα 4-5 κιλά
1/2 κούπας χυμό πορτοκαλιού
1/4 κούπας χυμό λεμονιού
1/2 κούπας μαργαρίνη
Πατάτες (ανάλογες με το ταψί ή ταψιά)
Αλάτι, πιπέρι
Για τη γέμιση:
1/2 κούπας ρύζι καρολίνα
1/4 κιλού κιμά μοσχαρίσιο
1/4 κιλού κιμά χοιρινό
1/4 κούπας κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
Τα εντόσθια της γαλοπούλας
1 κούπα κάστανα
1/4 κούπας σταφίδες ξανθές
1 σακουλάκι κουκουνάρι
6 κουταλιές βούτυρο φρέσκο
1/2 κούπας ζωμό κότας
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα κοτόπουλα και αφαιρούμε μικρά πούπουλα που μπορεί να
υπάρχουν. Αν έχουμε γαλοπούλα ο καλύτερος τρόπος να καθαριστεί είναι με
τσιμπιδάκι για τα φρύδια. Λιώνουμε την μαργαρίνη και την ανακατεύουμε
καλά μέσα στο χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού. Αλείφουμε καλά το εσωτερικό
των πουλιών με το προηγούμενο μείγμα και αλατοπιπερώνουμε καλά.
Φτιάχνουμε τη γέμιση ως εξής:
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα εντόσθια των πουλιών. Σε μια κατσαρόλα
βάζουμε το φρέσκο βούτυρο να κάψει και σοτάρουμε τα εντόσθια τον κιμά
και το κρεμμύδι. Κατόπιν προσθέτουμε το ρύζι, τα κουκουνάρια, τις
σταφίδες, τα κάστανα, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι και συνεχίζουμε για
λίγο το σοτάρισμα. Ρίχνουμε το ζωμό κότας και αφήνουμε μέχρι να
μισοβράσει το ρύζι μας.
Όταν η γέμιση κρυώσει γεμίζουμε τα πουλιά με αυτήν στο λαιμό και στο
εσωτερικό τους. Αν περισσέψει γέμιση βάλτε την σε μια γωνία του ταψιού,
γίνεται πεντανόστιμη. Κόβουμε τις πατάτες σε μέγεθος ανάλογο με το
μέγεθος του πουλιού. Τις αλατοπιπερώνουμε και τις λαδώνουμε και τις
τοποθετούμε γύρω του. Αλείφουμε το εξωτερικό των πουλιών με το μείγμα
που είχαμε φτιάξει και που αλείψαμε το εσωτερικό τους και το υπόλοιπο το
ρίχνουμε στο ταψί. Αλατοπιπερώνουμε τα πουλιά και τα ψήνουμε σε μέτριο
φούρνο ανάλογα με το μέγεθός τους. Για παράδειγμα μια γαλοπούλα 4 κιλών
χρειάζεται 4 ώρες ψήσιμο στους 160 βαθμούς. Αν δείτε πως πριν
μαγειρευτούν παίρνουν χρώμα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο.
WIZARD- Global Διαχειριστής
-
Αριθμός μηνυμάτων : 397
Ηλικία : 115
Τόπος : Kalamaria
Registration date : 26/08/2008
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ - ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ
ΥΛΙΚΑ
• 1 συκωταριά
• έντερα
• 1 φλιτζάνι λάδι
• 2 μαρούλια ψιλοκομμένα
• 10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
• 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
• 1 φλιτζάνι ρύζι
• 3 αυγά
• 2 λεμόνια
• Άνηθος (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε πολύ καλά τη συκωταριά και τα έντερα. Τα έντερα τα έχετε πλύνει πολύ καλά και τα γυρίζεται με ένα καλαμάκι ανάποδα. Προσθέτετε την συκωταριά και τα έντερα σε νερό βραστό και τα ζεματίζετε. Μόλις βράσει την ψιλοκόβετε σε πολύ μικρά κομμάτια.
Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει
Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, ξερά και φρέσκα και τσιγαρίζετε τα κομμάτια της συκωταριάς και τα έντερα.
Προσθέτετε τα μαρούλια και τον άνηθο.
Αλατοπιπερώνετε
Προσθέτετε 4 φλιτζάνια νερό
Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσουν
Μόλις βράσουν ρίχνετε το ρύζι
Μόλις είναι όλα έτοιμα σβήνετε τη φωτιά, χτυπάτε τα ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα και τους κρόκους χωριστά.
Στύβετε τα λεμόνια, προσθέτετε τους κρόκους στην μαρέγκα και χτυπάτε
Προσθέτετε λίγο λίγο τον χυμό λεμονιού
Προσθέτετε λίγο λίγο ζουμί από την μαγειρίτσα χτυπώντας γρήγορα και συνεχώς
Όταν έχετε βάλει αρκετό το ρίχνετε όλο μαζί στην κατσαρόλα
Κουνάτε ελαφρά την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο παντού .
Καλή επιτυχία
ΥΛΙΚΑ
• 1 συκωταριά
• έντερα
• 1 φλιτζάνι λάδι
• 2 μαρούλια ψιλοκομμένα
• 10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
• 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
• 1 φλιτζάνι ρύζι
• 3 αυγά
• 2 λεμόνια
• Άνηθος (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε πολύ καλά τη συκωταριά και τα έντερα. Τα έντερα τα έχετε πλύνει πολύ καλά και τα γυρίζεται με ένα καλαμάκι ανάποδα. Προσθέτετε την συκωταριά και τα έντερα σε νερό βραστό και τα ζεματίζετε. Μόλις βράσει την ψιλοκόβετε σε πολύ μικρά κομμάτια.
Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει
Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, ξερά και φρέσκα και τσιγαρίζετε τα κομμάτια της συκωταριάς και τα έντερα.
Προσθέτετε τα μαρούλια και τον άνηθο.
Αλατοπιπερώνετε
Προσθέτετε 4 φλιτζάνια νερό
Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσουν
Μόλις βράσουν ρίχνετε το ρύζι
Μόλις είναι όλα έτοιμα σβήνετε τη φωτιά, χτυπάτε τα ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα και τους κρόκους χωριστά.
Στύβετε τα λεμόνια, προσθέτετε τους κρόκους στην μαρέγκα και χτυπάτε
Προσθέτετε λίγο λίγο τον χυμό λεμονιού
Προσθέτετε λίγο λίγο ζουμί από την μαγειρίτσα χτυπώντας γρήγορα και συνεχώς
Όταν έχετε βάλει αρκετό το ρίχνετε όλο μαζί στην κατσαρόλα
Κουνάτε ελαφρά την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο παντού .
Καλή επιτυχία
WIZARD- Global Διαχειριστής
-
Αριθμός μηνυμάτων : 397
Ηλικία : 115
Τόπος : Kalamaria
Registration date : 26/08/2008
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
|